STORE SKAGASTØLSTIND MED FJELLFØRER

På Bandet på vei mot Store Skagastølstind

På Bandet på vei mot Store Skagastølstind


Store Skagastølstind er ikke bare en av de mest kjente fjelltoppene i Norge, det er kanskje også den mest ettertraktede, og det er ikke uten grunn. Storen er den høyeste toppen i Hurrungane og når du står på toppen ser du virkelig ned på alle de andre toppene i Norges mest alpine fjellområde. Dette bør oppleves.


Storen har siden lenge før den ble besteget vært en kjent fjelltopp og den ble ikke mindre kjent i etterkant av 1. 2. og 3. bestigningen. Fra Turtagrø har det vært en populær topp for fjellføring helt siden slutten av 1800-tallet og den er ikke mindre populær i dag. Man går inn den vakre og frodige Skagadalen og kommer etter hvert opp i mer og mer alpint terreng. På Bandet begynner man for alvor oppstigningen mot toppen. Selve klatringen er aldri vanskelig og tar normalt 1-2 timer. Toppen er spektakulær og utsikten østover mot Jotunheimen og vestover mot Jostedalsbreen er fantastisk.

På vei mot Store Skagastølstind en vårdag

På vei mot Store Skagastølstind en vårdag

Alternative ruter
Vi guider vanligvis ruten som heter Vigedals sva, dette er en variant rett i nærheten av den mer kjente Heftys renne, begge disse starter klatringen på Hjørnet. Vi kan selvfølgelig også guide Heftys, Andrews eller andre ruter til toppen.
Skagastølsryggen er en fantastisk tur som er mer krevende enn Store Skagastølstind, men anbefales på det sterkeste for de som har vært på Storen før, eller som ønsker en mer krevende rute til topps.

På toppen av Storen

På toppen av Storen

Detaljer
Utgangspunkt: Turtagrø
Varighet: 9-12 timer tur-/retur Turtagrø (for rutene fra Hjørnet)
Når: Juni til første halvdel av september, man kan også gjøre turen i mai med ski på anmarsje.
Booking: Kalenderen vår fylles opp tidlig for høysesong i juli og august, spesielt helgene. Man bør derfor booke i god tid. Erfaringsmessig må vi si nei til de fleste forespørsler som kommer sent.
Vanskelighetsgrad: Klatring opp til grad 3+, men turen krever først og fremst at du er i god fysisk form og at du er vant til å ferdes i fjellet.
Forkrav: Du trenger ikke klatreerfaring, men du bør være komfortabel med å ferdes i utsatt terreng. Om du aldri har klatret før anbefaler vi en kort innføring i klatring i forkant av turen.
Antall gjester: Maks 2 pr fører (dette er absolutt!)
Pris: 5.200NOK for en gjest, 7.400NOK for to gjester
Inkludert i prisen er fører, alle hans kostnader og nødvendig sikkerhetsutstyr du evt trenger å låne av oss.

Krav til turen:
Store Skagastølstind er først og fremt en lang gåtur med litt klatring på slutten. Når du er på toppen er du halvveis, det er like langt ned igjen. Vi ønsker ikke å skremme bort noen, men vi ønsker at du har et realistisk bilde av hva som møter deg.
Turen krever at du er i god fysisk form og at du er vant til å ferdes i fjellet og kan holde det gående i 10-12 timer. Det er en fordel om du har ferdes litt i alpint terreng, men dette er ikke noe krav.

Utstyr:
Skotøy: Vi bruker ikke klatresko for Storen, men du må ha solide fjellsko med tverrstiv såle.
Klær: Du må være forberedt på alt slags vær så du trenger ullundertøy og vind- og vanntett ytterklær i tillegg til noe som isolerer. Du må også ha lue og hansker – langrennshansker er praktisk da det er fint å klatre med.
Sekk: Du bør ha en sekk på 30-40liter, helst ikke større. Husk at i tillegg til klær, mat og drikke skal du også ha plass til stegjern, sele og hjelm.
Sikkerhetsutstyr: Klatrehjelm, sele, stegjern og en lett isøks (dette kan lånes av oss)

Nedfiring fra toppen mot Hjørne

Nedfiring fra toppen mot Hjørne

Leave a Reply